1 Ekim 2013 Salı

DİKKAT!!!... 4. Hafta Hız Artırıyoruz...



Selamlar arkadaşlar;

İlk 3 haftamız bu hafta itibariyle bitecek olmasına rağmen sizlerle henüz 2 hafta ders işleyebildik. Ancak bu süre artık adaptasyonunuz için yeterli olacaktır/olmalıdır. Zira ilk hafta işlenmeyen ders, 2. hafta giriş ve hafif geçen dersimiz derken 3. hafta daha yoğun olarak işlenen dersimiz sizi afallatmış olabilir. Ancak hepsi bu değil malesef.

Artık üzerinizden lise psikolojisini ve yeni ortama adaptasyon psikolojisini atma vakti geldi. Zira önümüzdeki hafta "Ossa Membri Pelvini" işlenecek ve bu konular malesef çok daha zor. Ardından bayram tatili ve bayram rehaveti gelecek ki ondan sonrası daha tehlikeli. Bayram sonrası ise "Ossa Cranii" (Kafa Kemikleri) ile "Skeleton Axiale"nin geri kalanı işlenecek. Üst sınıflara "Ossa Cranii"yi sorarsanız, Anatomi I'i bir tarafa "Ossa Cranii"yi diğer tarafa koyduklarını anlarsınız.

Yine korkutma stratejisi diye düşünebilirsiniz ancak asıl amacımız şudur ki; Şu an işlenen konuları bu hafta içerisinde iyi öğrenin, laboratuvarımıza gelip (mesai saatleri içerisinde dilediğiniz zaman gelebilirsiniz) konuları çalışın ki haftaya arka bacak konuları geldiğinde geriye bakmanıza gerek kalmasın. Zira şu tempoyla görünen geriye bakmaya fırsatınızın kalmayacağıdır. İşte o zaman da erkenden havlu atmanız olasıdır ki bu hiç istemediğimiz bir durum olmasına rağmen 1. sınıf öğrencilerimizde sık görülür.

Hepiniz başarılar diliyorum..

MAA

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder